Köp bostad och flytta till Portugal

Det är bekvämt att leva i Portugal som pensionär. Klimatet är behagligt året runt. Även under vinterhalvåret är det varmt på dagarna eftersom det oftast är soligt. Nätterna är dock kallare. Det mesta regnet kommer också på nätterna.

Utbudet av varor och tjänster är i stort detsamma som i Sverige, men priserna är väsentligt lägre. Beroende på individuella konsumtionsmönster så ligger levnadsomkostnaderna uppskattningsvis på 50-70% av svensk nivå.

Om man är pensionär så kan man efter utflyttning från Sverige till Portugal vara inskriven både i det svenska och det portugisiska sjukvårdsystemet och få sjukvård på samma villkor som de som bor i respektive land.

Lissabon

Om man väljer att köpa lägenhet och bo permanent i Lissabon så kommer man aldrig sakna saker att göra. Som europeisk storstad erbjuder Lissabon allt som Stockholm, Göteborg eller Malmö kan erbjuda i form av kultur, affärer, infrastruktur, idrottsaktiviteter osv. Lissabon är också en väldigt vacker stad att promenera i, kanske Europas allra vackraste huvudstad. Lissabon är också relativt förskonad från brottslighet.

Cascais

Den som vill ha en semesterbostad eller bo i Cascais som pensionär har ett rikt utbud av aktiviteter med bl.a. närhet till fina golfbanor. Området är också känt för sina vackra stränder som passar för både bad och vindsurfing. Tågförbindelse gör det lätt att på ca 30 minuter nå huvudstaden.

Algarve

Golf

Golf

På hela Algarvekusten finns drygt 35 fina golfbanor. Här kan man spela golf hela året om. Vilamoura och områdena kring Carvoeiro har många golfbanor inom korta avstånd. För den mycket intresserade golfaren finns det också möjlighet att köpa lägenhet eller hus direkt vid någon av banorna.

Bad och sandstränder

Sandstränder som lockar till bad finns utefter nästan hela Algarvekusten. Stränderna vid Quarteira och Vilamoura är milsvida.

Strandpromenad

Strandpromenader

Det finns möjlighet att promenera på vackra iordningsställda promenadstråk utefter stränderna i Quarteira eller Vilamoura eller direkt på stranden vid vattnet.

Cykling

Det är lätt att cykla mellan stränder och småbyar på Algarve.

Café- och matkultur

I Portugal är det en naturlig del av livet att stanna till och ta en kaffe på någon av de många uteserveringarna eller att sitta och äta i lugn och ro. Detta är i stor utsträckning en social aktivitet.

Utflykter

Portugal är fullt av utflyktsmål i form av genuina portugisiska städer, gamla slott och herrgårdar som gjorts om till "Pousadas" där man kan bo och övernatta. Med ett bra motorvägsnät och järnvägar kan man snabbt nå olika delar av landet om man inte vill ta det lugnt och ta sig fram på småvägar.

Shopping

De finns två fina centralt belägna shoppingcentra på Algarvekusten. Det ena, Forum Algarve, ligger alldeles vid infarten till Faro på väg 125 och det andra, Algarve Shopping, ligger också på väg 125 längre västerut. Båda ligger ca 2 mil från Quarteira/Vilamoura som ligger mitt på Algarvekusten.

Kontakta oss gärna på info@portugalbostad.se