Lissabonområdet

Fastighetsmarknaden i Lissabon liknar på många sätt marknaden i Stockholm, dvs efterfrågan på bra lägenheter är alltid större än tillgången. Om man vill köpa en ny lägenhet i ett centralt läge så måste man i princip köpa innan fastigheten är helt färdigställd. Försäljningen av lägenheter börjar ofta ca 2 år före inflyttning.

Lissabon är en storstad med allt vad det innebär i form av närhet till allt man kan önska sig men också ett högre tempo. Givetvis är också prisbilden högre i Lissabon. Investeringsmässigt tror vi dock att det är allra säkrast att köpa i Lissabon.

Cascais och Estoril ligger ca 3 mil väster om Lissabon. De två orterna sammanbinds av gatan Avenida Marginal med strandpromenad och stränder nedanför gatan. Detta är Portugals Riviera. Det finns inga obebyggda tomter kvar där man kan bygga med havsutsikt. Det fåtal nya objekt som byggs i dessa områden är därför antingen totalrenoverade nya hus eller på tomter där ett gammalt hus har rivits. Detta innebär att den som vill köpa en ny lägenhet i ett attraktivt läge i Cascais måste precis som i Lissabon köpa långt innan färdigställandet.

Kontakta oss gärna på info@portugalbostad.se