Algarvekusten

Algarvekusten sträcker sig från Europas sydvästligaste udde vid Sagres till den spanska gränsen. Nästan hela kusten består av natursköna klippformationer eller mycket breda fina sandstränder så långt ögat kan nå i båda riktningarna.

På Algarvekusten finns ca 35 golfbanor av mycket hög standard.

SAS har under 2016 börjat flyga direkt till Faro varje vecka från Arlanda och Kastrup. Från Göteborg får man flyga via Arlanda. Norwegian flyger stora delar av året direkt till Faro från Arlanda, Gardemoen och Kastrup.

Ryanair flyger under högsäsong direkt till Faro från Skavsta och från Rygge söder om Oslo. Tiderna kan ändras så man måste kontrollera.

För den som vill flytta till Portugal och bo permanent i Algarve så finns det några fallgropar. Algarve är semesterparadiset för portugiser från Lissabon och Porto. Det gör att många områden avfolkas under vintern. Då de allra flesta av våra kunder främst vill vara i Algarve under perioden höst-vår är det viktigt att man som permanentboende väljer att köpa bostad i eller i anslutning till någon lite större stad som lever året runt. I större städer klarar man sig också bra på engelska medan engelskakunskaperna är mer begränsade i mindre byar. Själva är vi främst förtjusta i städerna Quarteira/Vilamoura Lagos och Albufeira.

Fastighetsmarknaden i Algarve har under de senaste åren gått från ett läge med många osålda bostäder efter finanskrisen och en förvirrad prisbild med mycket rabatter. Detta ledde till att nyproduktionen av lägenheter stannade av. Det är bara i Lagos som nybyggnationen har fortsatt i någon utsträckning. I Quarteira och Albufeira finns det bara ett fåtal nybyggnadsprojekt. I Vilamoura har man under 2016 startat ett större intressant projekt i nära anslutning till tre golfbanor och med ca 5-10 minuters avstånd med bil och cykel till Marinan i Vilamoura och till den fantastiska Falesiastranden. Projektet är beräknat att färdigställas under 2017. Det finns fortfarande fina nya lägenheter till salu, men tillgången minskar hela tiden eftersom det startas så få nya projekt. Vi tror därför att 2017 kommer att vara en bra tid att köpa.

Kontakta oss gärna på info@portugalbostad.se